התפתחות הילדשונות

הקשבה – איך לעבוד על ההקשבה של הילדים שלנו

במאמר הבא קיים הסבר מפורט שנותן כלים להורים שמתמודדים עם בעיות הקשבה של ילדם ואיך לפתור בעיות שנוצרות בגלל חוסר תקשורת נכונה

הקשבה – איך לגרום לילד להקשיב? זאת השאלה הכי נפוצה בקרב כל הורה שמחפש תשובות. ילדים יכולים להיות כל כך עקשניים ולהביא אותנו כהורים לוותר פשוט. יש לדעת שכן אפשר למגר את התופעה הזאת וכן לגרום להם להקשיב.

הינה מס דרכים שיעזרו לכם בכל הקשור להקשבה של הילדים שלכם

מה שחשוב כהתחלה היא להבין מה הסיבה לחוסר הקשבה של הילד שלכם אז בואו ננתח את זה לשנייה חייב להבין שלילדים יש רצון לעצמאות זהו הגורם הבעיה הראשון הילדים עד גיל מסוים נשלטים על ידי ההורים שלהם בכל מה שקשור לחייהם, אנחנו נהיה חייבים להבין שהם רוצים חופש לעשות מה שהם רוצים וזהו טבע האדם. ולכן ההקשבה של הילד נפגעת אל מול ההורה. השלב הזה בחיים מגיע לכל ילד ואאפשר לקחת את זה כבעיה אמתית. כמובן שאם המצב אינו עובר עד גיל מסוים ששם כמובן רצוי לקחת כבר לאיש מקצוע המומחה בתקשורת. עם התפתחותו וגדילתו של הילד נובע הרצון לעצמאות כמו אכילה הליכה דעות אישיות.

הקשבה – איך לגרום לילד להקשיב –

כשהורה נקלע למצב ויכוח מול הילד בבקשה מסוימת והילד אינו מבצע זאת או אינו מקשיב לכך זה יכול לנבוע מהסיבה שהילד פשוט לא הבין מה אתם רוצים ממנו. וזו הסיבה העיקרית רוב הפעמים לחוסר הקשבה מצד הילדים. לכן כשאתם נגשים לילד שלכם ומבקשים ממנו בקשה מסוימת כמו לסיים את שיעורי הבית חייב לוודא שאכן הוא הבין את הסיבה שאתם מבקשים את זה ואפילו לבקש ממנו לחזור אחריכם לדוגמא" רון עשה בבקשה את שיעורי הבית המורה התקשרה אמרה שמחר יש מבחן חשוב".  "רון מה המורה אמרה לגבי מחר שיש לך מבח..ן נכון ומה אנחנו הולכים לעשות בכדי ללמוד?  "שיעורי בי…ת נכון מאוד רון". חשוב לוודא שהוא אכן הבין אתכם ואת הבקשה שלכם.

גישה –

בשלב מסיים כשהילד מקבל מההורה שלו רק תשובות שליליות, הוא פשוט ינסה להתעלם מכך הוא יהפוך חסין לתשובות השליליות ויבצע כל העולה על רוחו, כי המילים שלכם איבדו את ערכם עבורו. גם ילדים יודעים שמספיק כמה פעמים בכדי להבין שזה ימשיך לחזור על עצמו, אז אין מה להתרגש מכך. תאפשרו לעצמכם להחליף את התשובות ולאמץ גישה שונה ממה שהייתם עושים עד עכשיו, לגישה חיובית יותר ככה הילד שלכם ירצה לבצע את הפעולה שאתם אמרתם לו בשמחה. לדוגמא: אם הילד צועק בזמן משחק ומתעצבן במקום להגיד לו "תפסיק לצעוק כשאתה משחק אני לא מרשה לשחק בצעקות" אפשר להגיד "רון אתה יכול בבקשה להפסיק לצעוק זה לא נעים לצעצועים תראה איזה יפה אפשר לשחק אם נדבר לצעצועים יפה" שינוי הגישה יראה לילד שלכם שיש סיבה לבצע את מה שביקשתם.

מילים חיוביות –

במידה הילדים שלכם שומעים ממכם כל הזמן את המילה לא או אאפשר, אחר כך, זה לא מתאפשר כרגע והמון מילים שליליות. כל מה הילד מבקש ממכם אינו מתבצע, זה כמו משאלה עבורו שלא מתגשמת. עכשיו בואו נחשוב כהורים יחד. מה הסיבה של הילד שלכם שיבצע עבורכם את מה שאתם מבקשים ממנו, אם כל משפט שני שלכם הוא שלילי ולא עוזר לצרכים שלו? ככה נוצרות בעיות הקשבה הורים יקרים שימו לב לשלב הבא:

להפוך את הבקשות למשחק ולאפשריות בחירה. אם הילד מגיע אליכם עם מספר בקשות בכל יום הפכו את זה למשחק מעניין עבורו למשל: "אימא אני רוצה משחק מחשב חדש" אבא אני רוצה אופניים" "אימא אני לא רוצה ללכת לבית הספר" אכן יש דרך לעקוף את הבקשות האלה, במידה והן לא אפשריות. את האפשרויות הילד צריך לבחור. מה שהוא הכי רוצה כרגע. מבקשים ממנו לבחור זמן. לדוגמא: מתי ללכת לחנות לקנות אופניים או באיזה ביום הוא לא רוצה ללכת לבית הספר וככה בעצם מאפשרים לו להחליט עבור עצמו. עוד דבר במידה והילד בא אליכם ומבקש חטיף הקפידו לא לענות בשלילה תנו לו להבין שחטיפים הם רק אחרי ארוחת ערב או שיקבל ביום אחר. לתת לו בעצם את אפשרות הבחירה בעצמו.

עוד דבר ואחרון שחשוב לדעת – 

כשאתם מדברים לילד שלכם, אין צורך לדבר אליו בזלזול ולא בגובה העניים. ברגע שאתם מתכופפים לילד ומבקשים ממנו בקשה בזמן שאתם מסתכלים לו בעניים הילד יבין זאת כעזרה ולא כחובה וכך הדרך לבקשה שלכם תהיה הרה יותר פשוטה. ועוד דבר חשוב לא פחות ספירה עד שלוש לא באמת מועילה. לספור עד שלוש כדי שהילד יעשה מה שאמרתן זה רק גורם לכך שזה לא יקרה זה רק עוד דבר הגורם לילד שלכם לא להקשיב השתמשו בשיטות שונות מזה כדי לגרום להם להקשיב הכול עניין של גישה וחיוביות.

 

 

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך:

טיפול רגשי לילדים – איך להתאים טיפול נכון ואפקטיבי גם לילדים קטנים

ניו בורן – ילדת? מזל טוב! – כל מה שהניו בורן שלך צריך ביומו הראשון

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button