מוצרי תינוקותשונות

כריות הנקה – המדריך להנקה נוחה לאימהות

שלב האימהות הוא קשה גם ההנקה במאמר הבא אנו נסביר איך ליצור סביבה נוחה עבורך ועבור התינוק שלך לזמן הנקה ולמה כריות הנקה זאת אפשרות כל כך טובה

כריות הנקה איך זה עוזר לנו בתור אימהות טריות? כשאנחנו זקוקות לעזרה לא צריך להתבייש לבקש אותה. אתן לא לבד להיות אימא זה לא דבר פשוט. כל עזרה שאפשר לקבל היא מבורכת על מנת לבצע את כל הפעולות בצורה נכונה מול הילד. במאמר הבא אנו נעזור לכן ונציג מספר דרכים שיעזרו לכן להניק בצורה טובה ונוחה וכמובן נעבור על עוד דברים חשובים הקשור לאימהות.

נוחיות לאם ולתינוק – 

כשאתן מניקות מה שחשוב זה שיהיה לכן נוח. הנוחות קשורה בדרך כלל לתנוחה שבה אתן נמצאות לכן הנקה לא מומלצת בעמידה, העדיפות היא לכורסה המיועדת להנקה או ספה רכה כמובן עם כרית הנקה. אם אתן לא בבית ומחפשות מקום נוח להניק מצאו לכן מקום שקט שתוכלו לשבת בנוחיות עם הילד שלכן השתדלו על ספה באזורי הנקה או קחו אתכן לאוטו כרית קטנה שתוכלו לתת תמיכה נוחה לגב. ההבדל בין הנקה נוחה לבן הנחה לא נוחה היא משמעותית ביותר.

כריות הנקה למה את זקוקה לזה – 

בואו נדבר על זה שנייה אז לא היו לאימהות שלנו כריות הנקה. כיום העולם השתנה מאוד ויש המון עזרה הקשורה להנקה לאימהות טריות למשל: משאבת חלב חשמלית, כריות הנקה, כורסאות נוחות מתנדנדות, העוזרות לנו לשבת בנוחיות וכדומה. היום יש המון אתרי אונליין שמוכרים כל מה שאימא טרייה צריכה. לדוגמא: האתר HUGS

כריות הנקה החזקה נכונה של הילד – 

הדרך שבה את מחזיקה את הילד היא גם מאוד חשובה. יש המון תנוחות שאפשר להחזיק את הילד בזמן הנקה, כל אימא צריכה לנסות כמה תנוחות בכדי להבין מה באמת נוח לה ולילד שלה. האחיזה הכי מוכרת כיום היא אחיזת עריסה. באחיזת העריסה אימא מחזיקה את הילד על הזרוע שלה ותומכת בראשו עם כף ידה עם היד השנייה היא בעצם תומכת באזור הגב של התינוק. ככה האם בעצם מאפשרת לעצמה לשלוט בתנועות של הילד שלה. קיימות עוד מגוון אחיזות מוכרות כגון: אחיזת פיטבול, אחיזת צד ועוד. בחרו לכן אחיזה שתהיה הכי נוחה בעבורכן את והילד תוכלו ליהנות יחדיו משלב ההנקה. כמובן כיום יש המון כריות הנקה הנותנות תמיכה גם לילד ולך ועוזרות לייצר שלב הנקה מאוד נוח. 

הדרך הנכונה והנכונה להנקה עם כריות הנקה –

כאימהות אנחנו כמובן זקוקות לדרך הפשוטה ביותר להנקת הילד אז הדרך הכי טובה היא לקחת כרית הנקה להניח את הכרית עליכן לשים בעדינות את התינוק שלכן עליו בנוחיות ולקרב לחזה שלכן. לתת לו להיתפס כמה שיותר טוב מבלי כניסת אוויר ככה הוא יכול לינוק בצורה הטובה ביותר. בכדי שתהיה תפיסה טובה צריך לעשות סוג של התגרות מול הילד קרבו את אפו אל החזה שלכן על מנת שירים טיפה את ראשו וירגיש היכן הוא צריך להיתפס כך הילד בעצם סוגר את האופציה לכניסת אוויר בזמן הנקה. 

זמני הנקה למה זה חשוב – 

בדרך כלל זמני ההנקה של הילד הוא 8 – 10 פעמים ביום לערך ואת לגמרי צריכה להיות מוכנה לכך, בנוסף הילד אוכל בדרך כלל כל שלוש שעות וזה לא משנה ממש מה בשעה או אם עכשיו בוקר ערב או אמצע הלילה לתינוקת אין הבדלי זמנים הם רק יודעים שהם זקוקים לאכול. בזמן שהילד שלכן רעב הוא יראה לכן ויבכה המון לצורך כך. ההחלטה של האכילה היא אצל הילד שלכן לא אצלכן יש מספר סימנים מקדימים שאתן יכולות לדעת לפני שהילד מתחיל לבכות ולדרוש אוכל למשל: תנועות יניקה עם השפתיים, חוסר מנוחה וגם גירוד בלחיים. 

למה התזונה שלך כל כך חשובה להנקה של התינוק שלך – 

כל דבר שאת אוכלת ביום שלך יהיה קשור לחלב שאת נותנת לתינוק שלך בסופו של דבר. הכל עובר דרך החלב לילד. לכן מאוד חשוב לשים לתזונה שלך במהלך היום ושאת אכן אוכלת דברים מזינים עבורך ועבור הילד שלך שתיית מים מאוד חשובה בזמן הנקה כי גם הנוזלים עוברים לילד שלך ואם לא יהיה מספיק מים לא יהיה לכן מספיק חלב. 

 

לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

הקשבה – איך לעבוד על ההקשבה של הילדים שלנו

הרטבת לילה – מתי זה נורמלי ומתי מדובר בזיהום?

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button