התפתחות הילדשונות

גיל שנתיים – איך להתמודד עם הגיל הנורא מכל

גיל שנתיים אצל ילדים יכול להפוך לגהנום מהר מאוד. כדי להקל טיפה על המצב, כדאי מאוד להגיעה עם ארגז כלים מוכן להתמודדות עם התופעה

בגיל שנתיים הילד הקטן והחמוד שלכם לפתע ניהיה מפלצת קטנה – התקפי זעם, בכי בלתי נשלט כל זה חלק נורמטיבי  לגמרי מהתפתחות הילד. בגיל שבין שנתיים לשלושה הילד שלכם עובר תהליך של הפיכה לעצמאי. העצמאות מגיעה עם הרבה אסרטיביות מצד הילד. אבל אתם בטח צפיתם שהשלב הזה יגיעה הידוע בכינויו גיל שנתיים הנורא. כאן תוכלו לגלות את כל מה שתוכלו לעשות כדי לעבור את התקופה בקלות האפשרית.

נתחיל מהסוף, מתי זה יגמר? 

שאלה אותה אתם הכי תרצו לדעת, מתי הסיוט יגמר? אז נצטרך קצת לבאס אתכם אין לזה תשובה קונסיסטנתית. התקופה הנוראי הזאת יכולה להמשך  תקופה ארוכה של שנה ו, אך יכול להגמר תוך חודשים בודדים. כלל האצבע אומר שעדיף דווקא להיערך לתקופה ממושכת של טורנדו ריגשי בביתכם. 

למה זה קורה?

באזור היום הולדת השני של ילדיכם , הילד מתחיל לפתח עצמאות. בתקופה זו הילד מתחיל לחפש איפה  הוא יכול למתוח את הגבול ולפרוץ את החוקים שהצבתם בפניו. בתקופה זו אתם תוכלו לשים לב שהילד שלכם הופך את המילה 'לא' למילה המובילה בלקסיקון שלו. הוא יחל בלי שום התרעה מוקדמת ובלי קשר לסיטואציה להתפוצץ מעצבים, לבכות ולדרוש שתמלאו את היצרים שלו, התפרצויות אלו יכולות להגיעה לעד כדי התקפי זעם. אבל כך בעצם מתחילות השנתיים הנפלאות מצד הילד.

בשלב זה של ההתפתחות הוא מתחיל להבין שהוא יכול להגדיל את השליטה על מצבים מסוימים ולהשפיעה על ההורה שיתן לו מה שהוא רוצה. לכן הילד לא ירצה להתפשר וינסה בכל דרך אפשרית לקבל את מבוקשתו מה שיוביל להרבה ריבים וויכוחים. אלו השנים שמפסלים את התנהגות הילד בעתיד ולאיך שהוא ישיג דברים בעתיד כאשר יהיה בגיר.

כך תוכלו להתמודד עם התקופה הקשה ולעבור בשלום את גיל שנתיים הסוער

בגיל שנתיים ילדיכם בעצמו לא יודע מה הוא רוצה, כך שאם נראה שהוא כועס עליכם חשוב שתבינו שזה לא משהו אישי נגדכם. תתעזרו בטיפים הבאים כדי לעבור את התקופה בשקט יחסי:

לא לשבור את הראש – אם שמתם לב שהילד מתעסק במשהו שמביא לו עצבים, נסו להסיח את דעתו ולהפנות אותו לפעילות אחרת. אם זה לא עובד לא לשבור את הראש ולעזוב אותו לנפשו שיוציא את התסכול שלו. אם תגובתכם תתורגם לענישה על התפרצויות שלו זה עלול להשפיעה לרעה על התנהגותו בעתיד ולחזק התנהגות לא הולמת.

הילד לא מבין צחוקים תיהיו ישירים – על תשכחו שהילד עוד לא הגיעה לגיל שהוא מבין מתי אתם מדברים ברצינות ומתי צוחקים איתו לכן תמנעו מלהגיד דברים כגון : "אם לא תפסיק לעשות פרצופים תגיע מפלצת בלילה ותאכל אותך" ברוב המקרים זה ישאיר צלקת להרבה מאוד שנים ותתמודדו עם בעיות אחרות לגמרי. תשתדלו להיות ישירים להסביר דברים כמה שיותר בפשטות. בעיקר כאשר מדובר בהתנהגות ומשמעת. 

עקביות – אם החלטתם להתנהג בצורה מסויימת כאשר הילד עושה משהו רע, תמשיכו באותו הגישה. אם תתחילו להחליף את ההתנהגות כל פעם שהוא עושה משהו הוא לא יצליח להבין מתי הוא עושה דברים רעים ומתי טובים. השתדלו כמה שיותר לעודד התנהגות טובה. 

תשומת לב השתדלו להיות קשובים למה שהילד אומר לכם, אבל באמת קשובים. סתם להנהן עם הראש לא יעזור לכם להראות לילד שאתם נותנים לו תשומת לב. כך תוכלו לתת לו דוגמא טובה של שימוש במילים כדי לפתור בעיות. וכך תוכלו למנועה הרבה התקפי זעם הנובעים בגלל הרצון שלו למשוך את תשומת לבכם. 

על תציעו פתרונות הציעו אפשרויות – תיתנו לילד בחירה במקום לבחור במקומו. תציגו בפניו אפשרויות לפתרון הבעיה ובכך תגדילו את בטחונו האישי וגם תשפרו את מצב רוחו. 

הבעת רגשות במילים – תעזרו לילד שלכם לבנות את הארגז הכלים שלו. תשתדלו להעביר איתו שיחות באופן קבועה כדי לדחוף אותו להביעה את עצמו במילים. תוכלו גם להוסיף לזה על ידי הבעת רגשותיכם במילים. 

הטיפים האלו יעזרו לכם לעבור את התקופה בצורה טובה ולעזור לילד לבנות את האופי שלו בצורה תקינה, בהצלחה. 

אהבתם ? קראו עוד בנושא  –

חרדת נטישה תינוקות: איך להתמודד עם התקופה המאתגרת

משחקי התפתחות- ככה תתאימו משחקים לפי הגיל של הילד

 

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button