הריון ולידהשונות

הנקה בימים הראשונים: למה אסור לוותר על החלב של הימים הראשונים

הנקה בימים הראשונים חשובה מאוד להתפתחות התינוק ולחיזוק המערכת החיסונית שלו. בואו לגלות את כל היתרונות שבהנקה כבר מהרגע הראשון שלאחר הלידה

הנקה היה ההמשך הטבעי של תהליך ההיריון והלידה, היא מהווה חלק משמעותי בקשר ובחיבור שבין התינוק הרך לאם. הנקה בימים הראשונים משמעותית מאוד בזכות הנוגדנים הנמצאים בחלב התורמים להתפתחות התינוק ומגנים עליו מפני זיהומים. 

הנקה בימים הראשונים שלאחר הלידה

חלב האם המיוצר בימים הראשונים נקרא קולוסטרום, החלב הוא סמיך מאוד ובדרך כלל הוא שקוף או צהבהב. הקולוסטרום חשוב מאוד להתפתחות ולהגנה על התינוק הקטן מזיהומים כיוון שהוא עשיר מאוד בתאים לבנים ובנוגדנים. החלב בימים הראשונים מיוצר בכמויות קטנות מאוד והוא מסייע למערכות השונות בגוף להתנקות ולפעול בצורה המיטבית.

בזמן ההנקה יש להחליף בין הצדדים ולתת לתינוק הרך לינוק כמה שהוא רוצה או צריך. לאחר כ3-4 ימים מתחיל החלב להשתנות ומתחיל להיווצר בכמויות גדולות יותר, דבר זה עלול לגרום לתחושת מלאות ואף לגודש. 

תהליך הנקה בימים הראשונים

יש לאפשר לתינוק לינוק כמה שהוא צריך וללא הגבלה, כדאי לתת לתינוק לסיים לבד את החלב בצד אחר ורק לאחר מכן להציע לו גם את הצד השני. חשוב להקפיד לא לנתק את התינוק באמצע כדי שיגיע גם לחלב 'האחורי' יותר והעשיר בשומן. במידה והתינוק ינק רק מצד אחד בהנקה הבאה יש לזכור להציע לו את הצד השני. חשוב לזכור כי התינוק יכול לינוק פעמים רבות במהלך היום כיוון שהוא יונק כמויות קטנות בכל פעם. 

טיפים להנקה נכונה 

  • הכנת הנקה- כחלק מהקורסים המוצעים בהכנה ללידה ישנו קורס הכנה להנקה, הקורס יעזור לך לדעת למה לצפות מעצמך ומהתינוק בתהליך. 
  • ישר לאחר הלידה להניק- ברגע שנולד החושים של התינוק חדים מאוד ויש לו רפלקסים חזקים, מומלץ לתת לו לינוק כמה שיותר מוקדם. 
  • אפס הפרדה- באפס הפרדה התינוק נשאר איתך בחדר לכל אורך הזמן מה שיעזור לך להיענות לסימני הרעב ברגע שמופיעים ובכך ללמוד להכיר אותו טוב יותר.
  • אל תשתמשי בפיטמה מלאכותית- כל זמן שאין הנחייה אחרת מרופא תימנעי מחשיפת התינוק לבקבוקים או מוצצים, צורת המציצה בהם שונה מצורת היניקה מפטמה וזה עלול לבלבל אותם ולהקשות על תהליך ההנקה מלהתבצע בצורה נכונה.
  • הנקה לפי דרישה- הימים הראשונים לאחר הלידה יכולים להיות מאוד אינטנסיביים, תנסי להקדיש אותם להתחברות עם התינוק וללמידה של סימני הרעב שלו. בימים הראשונים יש לתת לתינוק לינוק מתי שהוא רוצה ואין להגביל או לנתק אותו לפני שסיים לבד. 

לסיכום

ההנקה ככלל מאוד טובה גם לתינוק וגם לחיזוק ובניית הקשר בין התינוק הרך לאמא. גם במידה ואת לא מעוניינת להניק מומלץ מאוד לפחות בשבוע- שבועיים הראשונים כן להניק כדי שהתינוק יקבל את כל הנוגדנים והחומרים החיוניים שנמצאים אך ורק בחלב האם הטבעי. במידה וקשה לך להניק, במידה וכואב, לא נוח או שלא יוצא חלב תמיד תוכלי לפנות לנשות מקצוע וליועצות הנקה שיעזרו לך לבסס את התהליך ולעבור אותו בהצלחה. 

אהבתם? קראו עוד בנושא – 

זירוז לידה טבעי- כל השיטות שכדאי שתכירי לקראת היום המרגש

בחילות בהיריון: איך להקל ולעזור להתמודד עם התופעה

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button